уторак, 21. април 2020.

Rolat sa jagodama

Foto Dusica CVetkovic
Potrebno je za koru

5jaja
5kasike secera
5 kasike brasna

Potrebno je za fil

500ml mleka
3 zumnka
4 kasike gustina
5 kasike secera
150 g umucenog slaga sa kiselom vodom
500g jagoda svezih ili zamrznutih

Za ukrsavanje

150g slaga
 kisela voda po potrebi

Priprema

Jaja umutiti sa secerom sve dok nedobijete gustu masu zatim dodati brasno i rucno umutiti,razviti fil u pleh,i peci na 180°C 15 minuta.
Kada je gotova odmah tako uviti u rolat sa krpom.
Fil umutiti sa mlekom,zumancima,secerom i gustinom,kada se umuti ostaviti da se hladi
,a pre toga pokriti samolepljivom folijom.
Slag umutiti sa kiselom vodom .Kada se fil ohladio preraditi dobro  i postepeno dodavati slag.
Filovati  Koru poprskati malo sa mlekom
i malo staviti fil ako su sveze jagode pa odozgo opet fil  a ako su jagode iz zamrzivaca odmah staviti jagode pa fil.
Uviti rolat,odozgo staviti fil pa slag....

 i presek rolata..


Prijatno



Нема коментара:

Постави коментар

Posne Waffle sa bananama

Potrebno je 1.5 solja za caj brasna 6 kasike secera 1 kasicica praska za pecivo Prstohvat soli 50ml ulja 350ml mleka po zelji ja sam koristi...