Foto Dusica CVetkovic |
5jaja
5kasike secera
5 kasike brasna
Potrebno je za fil
500ml mleka
3 zumnka
4 kasike gustina
5 kasike secera
150 g umucenog slaga sa kiselom vodom
500g jagoda svezih ili zamrznutih
Za ukrsavanje
150g slaga
kisela voda po potrebi
Priprema
Jaja umutiti sa secerom sve dok nedobijete gustu masu zatim dodati brasno i rucno umutiti,razviti fil u pleh,i peci na 180°C 15 minuta.
Kada je gotova odmah tako uviti u rolat sa krpom.
Fil umutiti sa mlekom,zumancima,secerom i gustinom,kada se umuti ostaviti da se hladi
,a pre toga pokriti samolepljivom folijom.
Slag umutiti sa kiselom vodom .Kada se fil ohladio preraditi dobro i postepeno dodavati slag.
Filovati Koru poprskati malo sa mlekom
i malo staviti fil ako su sveze jagode pa odozgo opet fil a ako su jagode iz zamrzivaca odmah staviti jagode pa fil.
Uviti rolat,odozgo staviti fil pa slag....
i presek rolata..
Prijatno
Нема коментара:
Постави коментар