Baza sa slane i slateke recepte...Pastete od lisnatog testa, žu-žu,punjene sa raznim namazima ,krem rolnice .....
Potrebno je
500g margarina
400g brasna 00
100g brasna za kolace
10g soli
5 g secera
220 ml hladne vode iz frizidera
Priprema
Na pek papiru hladan margarin podeliti na 4 dela
Oklagijom izlupati dobro.
Razvuci oklagijom
Zatim izlomiti i staviti u mikser
Dodati 150 g brasna 00 ili tip 400
Mutiti mikserom 5 minuta
Zatim ponovo vratiti na pek papiru
Ispretiskati malo rukom i staviti u frizider 1 sat
250g brasna ,100g drugog brasna, 10 g soli,5 g secera sve to staviti u mikser.
Moze sve jedno brasno tip 400 ,jedina stvar sto ce sé vise testo lepiti, ovo mesano daje malo vise elastina i manje je lepljivo.
Zatim postepeno dodavati hladnu vodu i mutiti nr vise od 5 minuta
Mesiti dok se sve lepo nesjedini
Zatim preraditi malo rukom
Pa na pek papiru staviti testo uviti lepo i u frizideru da odstoji sat vremena
Zatim ponovo margarin izlomiti i umutiti mikserom
I na pek papiru oblikujte plocu od magrarina i ostaviti 30 minuta u frizideru
Testo izvaditi iz frizidera i na malo brasna razvuci koru duplo ,tako da mozete da stavite margarin
Testo razvici i preko staviti margarin
Lepo obe strane preklopiti i razvuci oklagijom po duzini
Razvuci lepo oklagijom
Saviti sa obe strane
I na pola
Zatim ponovo razvuci koru Po duzini i saviti 3 puta sada
I preklopiti na pola ,pa oper saviti testo.Prekite testo pek papirom i ostaviti jos 30 minuta u frizideru.
Foto Dusica Cvetkovic |
Potrebno je
500g margarina
400g brasna 00
100g brasna za kolace
10g soli
5 g secera
220 ml hladne vode iz frizidera
Priprema
Na pek papiru hladan margarin podeliti na 4 dela
Oklagijom izlupati dobro.
Razvuci oklagijom
Zatim izlomiti i staviti u mikser
Dodati 150 g brasna 00 ili tip 400
Mutiti mikserom 5 minuta
Zatim ponovo vratiti na pek papiru
Ispretiskati malo rukom i staviti u frizider 1 sat
250g brasna ,100g drugog brasna, 10 g soli,5 g secera sve to staviti u mikser.
Moze sve jedno brasno tip 400 ,jedina stvar sto ce sé vise testo lepiti, ovo mesano daje malo vise elastina i manje je lepljivo.
Zatim postepeno dodavati hladnu vodu i mutiti nr vise od 5 minuta
Mesiti dok se sve lepo nesjedini
Zatim preraditi malo rukom
Pa na pek papiru staviti testo uviti lepo i u frizideru da odstoji sat vremena
Zatim ponovo margarin izlomiti i umutiti mikserom
I na pek papiru oblikujte plocu od magrarina i ostaviti 30 minuta u frizideru
Testo izvaditi iz frizidera i na malo brasna razvuci koru duplo ,tako da mozete da stavite margarin
Testo razvici i preko staviti margarin
Lepo obe strane preklopiti i razvuci oklagijom po duzini
Razvuci lepo oklagijom
Saviti sa obe strane
I na pola
Zatim ponovo razvuci koru Po duzini i saviti 3 puta sada
I preklopiti na pola ,pa oper saviti testo.Prekite testo pek papirom i ostaviti jos 30 minuta u frizideru.
Нема коментара:
Постави коментар