Kolac je jako ukusan i nema velike razlike od mrsnog. Recept je od jedne drage clanice iz grupe posnog kuvara sa fejsbuka Jelena Sara Lena Jovanovic .
Potrebno je za koru
35 kasika vode
25 kasika ulja,
20 kasika secera,
30 kasika brasna
1 pecivo.
Potrebno je za fil
50 gr secera u prahu,
2 stangle cokolade,
50 gr margarina,
Pola case soka od pomorandze
Rendana kora od smrznute pomorandza
3 kasike dzema od kajsije ili sljive ili od pomorandze.
Potrebno za glazuru
3 stangle cokolade
5 kasike ulja
Priprema
Sve sastojke za koru pomesati i podeliti na dva dela i peci u pleh odlozen papirom i pomascnenom sa ulje i brasnom. Tako da jedna kora ide u fil a druga ostaje.U serpu staviti secera u prahu, cokoladu, margarina, 3 kasike dzema od kajsije ili sljive,sok od pomorandze i rendanu koru od pomorandze i kora izlomljena, sve sastojke za fil sjediniti i preliti preko kore. Odozgo otopiti cokoladu sa 5 kasika ulja i preliti preko fila.
Potrebno je za koru
35 kasika vode
25 kasika ulja,
20 kasika secera,
30 kasika brasna
1 pecivo.
Potrebno je za fil
50 gr secera u prahu,
2 stangle cokolade,
50 gr margarina,
Pola case soka od pomorandze
Rendana kora od smrznute pomorandza
3 kasike dzema od kajsije ili sljive ili od pomorandze.
Potrebno za glazuru
3 stangle cokolade
5 kasike ulja
Priprema
Sve sastojke za koru pomesati i podeliti na dva dela i peci u pleh odlozen papirom i pomascnenom sa ulje i brasnom. Tako da jedna kora ide u fil a druga ostaje.U serpu staviti secera u prahu, cokoladu, margarina, 3 kasike dzema od kajsije ili sljive,sok od pomorandze i rendanu koru od pomorandze i kora izlomljena, sve sastojke za fil sjediniti i preliti preko kore. Odozgo otopiti cokoladu sa 5 kasika ulja i preliti preko fila.
svasta...nikakvi podaci, ni koliko dugo ni na koju temperaturu..pece se jedna kora a druga ne?
ОдговориИзбришиDivan kolac, sočan ukusan i osvežavajući.Za malo iskusnije domaćice sasvim dovoljno informacija, a one manje iskusne mogu da se raspitaju ili na pristojan način pitaju šta ih zanima.
ОдговориИзбриши