уторак, 27. март 2018.

Posne krofnice od pasulja u ljutom sosu


Potrebno je

150g pasulja iz konzerve ili kuvan sta vam je lakse
80g brasna
20g griza
2 ljute papirice
1 kasika paradajz sos
Malo aleve paprike
1 glavica crnog luka
1 sargarepa
1 cen belog luka
So
Biber
Ulje
Pola prasaka za pecivo


Priprema


Izmiksati pasulj,beli luk, so ,biber,prasak za pecivo,brasno i griz. Gustinu regulisati sa vodom iz pasulja.
Kada dobijeno kompaktnu masu, ostavimo par minuta u frizideru dok se priprema ljuti sos.



Luk i sargarepu izdinstati sve dok sargarepa nebude mekana zatim dodati paradajz , ljutu papriku ,alevu pariku ,so, biber. Dinstati jos par minuta. Zatim izmiksirati sve to dobro.U manju serpicu sipati ulje i vrelom ulju vaditi kasicicom smesu od pasulja i prziti. Kad porumene vaditi i ostaviti da se cede.
Probajte divne su
Prijatno

Нема коментара:

Постави коментар

Posne Waffle sa bananama

Potrebno je 1.5 solja za caj brasna 6 kasike secera 1 kasicica praska za pecivo Prstohvat soli 50ml ulja 350ml mleka po zelji ja sam koristi...