понедељак, 26. март 2018.

Aquafabe

Voda od  leblebije, pasulja ili od graska  potopiti uvece. Sutradan skuvati. Skuvano poklopiti i ostaviti da se hladi ne cediti vodu nikako. Kad se ohladi vodu ocediti u posudu za mucenje i staviti jos oko sat vremena u frizider. Voda kada se ohladi izgleda zelatinasto i lepljivo kao belance.
Mutiti mikserom vodu oko 10-15 minuta dok se ne stvori cvrst slag.
Moze da se koristi i voda iz konzerve.
Foto Dusica Cvetkovic


Od ovog slaga-belanceta mozete praviti sve sto vam padne na pamet. Inace se ova smesa zove aquafaba.

Нема коментара:

Постави коментар

Posne Waffle sa bananama

Potrebno je 1.5 solja za caj brasna 6 kasike secera 1 kasicica praska za pecivo Prstohvat soli 50ml ulja 350ml mleka po zelji ja sam koristi...