Foto Dusica Cvetkovic |
Potrebno je
500g patlidzana
500g sampinjona
125ml maslinovog ulja
6 cena belog luka
75ml belog vina
Sok od jednog limuna
2 kasike persuna
So i biber
Svez timijan
Priprema:
Ukljuciti rernu na 200°C(sa ventilatorom 180°C).Patlidzan iseci na kolutove pecurke na pola.
U tiganj zagrejati 3 kasike ulja i ubaciti pecurke i 2 cena belog luka ,proprziti zatim dotati vino,sok od limuna i zaciniti . Dinstati 10 minuta i ostaviti tako 2 sata.
U tepsiju stavite 3 kasike ulja ubaciti patlidzan izmrviti 4 cena belog ulja staviti preko patlidzana i 5 kasike ulja zaciniti i ubaciti u rernu 35 minuta. Kada je gotovo posuti sitno seckan persun i ostaviti da odstoji 1 sat pre serviranja .
Prijatno!!!
Нема коментара:
Постави коментар