Foto Dusica Cvetkovic |
1,5kg pastrmke ili riba (sitnija riba koja ima dosta kostiju)
200ml jabukovog sirćeta
1 veza peršuna
2-3 sargarepe
4,5,kasike paradajz sosa
3-4 ceslja belog luka
ulje po potrebi
Priprema
Ribu očistiti od glave i peraja , veću ribu iseći na pola a manju ostaviti celu opranu ostaviti da se dobro ocedi na krpi.U ekspres lonac (moze i obicna serpa stim sto se malo duze kuva)se redja riba posoljena po ukusu, prelivena sa sirćetom i seckanim peršunom, sargarepu na kolutove ,beli luk i staviti lovorov list.Na kraju zaliti uljem da se prekrije riba. Kad provri kuvati na tihoj vatri 2, 5 sata. Ribu ne dirati dok se dobro ne ohladi u loncu ( ovako ostane u komadu). Hladnu ribu složiti u staklenu teglu i držati u frižideru, može da stoji 15-20 dana . Kad se otvori lonac ako ulje u kojem se kuva riba ne bude bistro još malo prokuvati otvorenog lonca, dok se ulje ne izbistri, ovako je ukusnija).Ovako spremljena rečna riba kad se jede nema sitnih kostiju.
Нема коментара:
Постави коментар