четвртак, 15. март 2018.

Posna sarma sa sojinim ljuspicama

Foto Dusica Cvetkovic

Sastojci


20 listova kiselog kupusa
100 g sojine ljuspice
1 glavica crnog luka
2 šargarepe
manja šoljica pirinča
aleva paprika
ulje
so i
biber po ukusu

Priprema


Sojine ljuspice potopiti u toplu vodu da omekšaju.
Propržiti na ulju sitno iseckani luk, šargarepu i sojine ljuspice.
Dodati so i biber po ukusu.
Zatim dodati opran pirinač, sve to dinstati par min.
Zaviti sarmu, ređati u šerpu, naliti malo vode, posuti odozgo malo aleve paprike i kuvati pola sata.
Kada je gotovo zapeći u rerni još jedno pola sata.

Prijatno

Нема коментара:

Постави коментар

Posne Waffle sa bananama

Potrebno je 1.5 solja za caj brasna 6 kasike secera 1 kasicica praska za pecivo Prstohvat soli 50ml ulja 350ml mleka po zelji ja sam koristi...