Potrebno je
1kg brasna
250ml mleka
250ml kisele vode
50ml ulja
Kockica kvasca
4 kasicice soli
2 kasicice sode bikarbone
1l vode
Susam
1kg brasna
250ml mleka
250ml kisele vode
50ml ulja
Kockica kvasca
4 kasicice soli
2 kasicice sode bikarbone
1l vode
Susam
Priprema
U mlako mleko rastopiti kvasac i dodati kiselu vodu i ulje i postepeno ubacti brasno i mesiti negde na polovini dodati 2 kasicice soli.
Ostaviti testo da odmori sat vremena.
U serpu staviti litar vode 2 kasice soli i 2 kasicice sode bikarbone.
Testo podeliti na 16 loptica
Lopticu na sredinu probusiti i oblikovati krug u kipecu vodu ubacujte djevrek.
Kada nadodje izvaditi i odmah uvaljati u susam i redjati u pleh i peci na 180°C 7,8 minuta.
Prijatno
U mlako mleko rastopiti kvasac i dodati kiselu vodu i ulje i postepeno ubacti brasno i mesiti negde na polovini dodati 2 kasicice soli.
Ostaviti testo da odmori sat vremena.
U serpu staviti litar vode 2 kasice soli i 2 kasicice sode bikarbone.
Testo podeliti na 16 loptica
Lopticu na sredinu probusiti i oblikovati krug u kipecu vodu ubacujte djevrek.
Kada nadodje izvaditi i odmah uvaljati u susam i redjati u pleh i peci na 180°C 7,8 minuta.
Prijatno
Нема коментара:
Постави коментар