Foto Dusica Cvetkovic |
Mere za dva bureka
500l vode
1kg brasna
so
ulje
mast
200g tvrdog sira
Ptiprema
Voda brasno i so sve lepo umesite da dobijete srednje glatko testo
Zatim ostaviti 30minuta da odstoji i pokriti krpom
Kada testo odmori preraditi ga malo jos
zatim podeliti testo na 8 jednakih jufki
Mast i ulje promesati u jednu ciniju
kada se razmuti dobro svaku jufkicu premazati i ostaviti da odstoji sat vremen
Kada testo odstoji sat veremena rernu ukljuciti na 180°C.
Na ravnu povrsinu pouljanu razvlacimo koru sto tanje moguce
Zatim krajeve preklopimo
I pospemo ulje i mast odozgo zatim sklonimo prvu koru,i krenemo sa razvlacenjem druge kore ,kada se razvuce kora prvu koru stavimo preko druge.
isto preklopimo i sklonimo sa strane,zatim ponovimo i trecu tako i stavimo izmrvljen sir odozgo i prklopimo.
cetvru koru isto tako,i u podmazan preh staviti burek i peci oko pola sata
Kada izvadimo iz rerne okrenemo burek da malo upije masncu napred,seci i sluziti toplo uz solju jogurta.
Prijatno!!!
Нема коментара:
Постави коментар