среда, 2. мај 2018.

Posne slatke skoljke



Potrebno je
500g brasna za kolace
200ml vode
15g neda
10g soli
100g margarina
Za fil
750ml mleka
5 kasike gustina
6 kasike secera

Priprema

Prvo ćemo se baviti pripremom testa koji će biti pripremljen prethodne večeri, jer će biti neophodno da se odmori čitavu noć.

Za pripremu testa koristite metlicu za testo na mikseru

Nalijte brašno, med, vodu i so. Započnite sa miješanjem i pustite da radi duže vreme. Treba se formirati tvrdo testo.
Ugasiti mikser , sada je raditi ručno.Testo je teško i zato zahteva energiju. Zamesti testo ujedinjeno konzistencije i kompaktnosti.Margarin namazati malo sto.
Testo razviti u jednu celinu kao traka sto je tanje moguce. I polako krenuti sa namotavanjem u rolnu i postepeno premazivati margarinom
Nakon zavrtanja, razvuci testo malo. Obmotajte ga samolepljivom folijom i stavite u frižider da se odmorite do sledećeg dana.
Fil pripremiti i ostaviti da se hladi.
Uzeti testo krajeve iseci ako su se osusili i ako su manji.

Zatim rolat isecite debljine 1.5cm Lagano stisnite delove rukama tako da ih blago uvećate.
Ako su suviše mekani, stavite ih u frižider u trajanju od oko 1 sat kako bi ih učinili rekonstrukcijom, inače nastavite.

Uzmite svaki komad sa obe ruke i pritisnite palce u sredini , vrteti pritiskom lagano u centru, na ovaj način trebalo bi da možete da stavite u različitim slojevima testa i na taj način formira školjku.

Kada dobijete školjku, popunite ga filom dok ne budu dobro otečeni.
Nemojte brinuti zbog toga što ce izlaziti za vreme pečenja. Zatvorite krajeve školjeke, a zatim ih stavite na pleh za pečenje na kome ste stavili papir za pečenje.



Peci u rernu na200 °C 15 minuta.

Нема коментара:

Постави коментар

Posne Waffle sa bananama

Potrebno je 1.5 solja za caj brasna 6 kasike secera 1 kasicica praska za pecivo Prstohvat soli 50ml ulja 350ml mleka po zelji ja sam koristi...