недеља, 6. октобар 2019.

Kremasta torta

Foto Dusica Cvetkovic 
Potrebno je

Za koru

3 jaja
3 kasike secera
100g brasna
1 ipo kasika kakao
Pola praska  za pecivo
40g otopljenog  punterà
Za potapanje  kore
150ml code
100g secera
1 vanilin  secer

Za fil

750ml mleka
6 kasike secera
5 kasike gustina
1 kasika brasna
100 g mlecne  cokolade
100g putera

Dekorazija

250g slaga
Kisela voda

Priprema

Penasto  umutiti  jaja sa secerom,dodati  ostale  sastojke  i rucno  sve lepo promesati,staviti  u podmazan pleh 28 cm i peci  u zagrejanoj rerni na 180°C10 minuta.
Sirup  od vode , secera i vanilinog secera  prokuvati  i preliti  preko kore

Foto  Dusica  Cvetkovic 

Fil umutiti  i kada je jos vruc  dodati cokoladu  i dobro  promesati i pokriti samolepljivom  folijom  da se hladi .Kada je fil ohladjen  preraditi  ga sa puterom. I premazati ga  preko kore.

Foto  Dusica Cvetkovic 

Staviti  tortu u frizider  da se hladi  dok se slag muti.
Slag mutiti  sa kiselom  vodom  ,kada  je umucen staviti  preko torte i parassiti.
Pre sluzenja  ohaditi  je dobro.
Prijatno 
Foto Dusica Cvetkovic 

Нема коментара:

Постави коментар

Posne Waffle sa bananama

Potrebno je 1.5 solja za caj brasna 6 kasike secera 1 kasicica praska za pecivo Prstohvat soli 50ml ulja 350ml mleka po zelji ja sam koristi...