Foto Dusica Cvetkovic |
Za koru
3 jaja
3 kasike secera
100g brasna
1 ipo kasika kakao
Pola praska za pecivo
40g otopljenog punterà
Za potapanje kore
150ml code
100g secera
1 vanilin secer
Za fil
750ml mleka
6 kasike secera
5 kasike gustina
1 kasika brasna
100 g mlecne cokolade
100g putera
Dekorazija
250g slaga
Kisela voda
Priprema
Penasto umutiti jaja sa secerom,dodati ostale sastojke i rucno sve lepo promesati,staviti u podmazan pleh 28 cm i peci u zagrejanoj rerni na 180°C10 minuta.
Sirup od vode , secera i vanilinog secera prokuvati i preliti preko kore
Foto Dusica Cvetkovic |
Fil umutiti i kada je jos vruc dodati cokoladu i dobro promesati i pokriti samolepljivom folijom da se hladi .Kada je fil ohladjen preraditi ga sa puterom. I premazati ga preko kore.
Foto Dusica Cvetkovic |
Staviti tortu u frizider da se hladi dok se slag muti.
Slag mutiti sa kiselom vodom ,kada je umucen staviti preko torte i parassiti.
Pre sluzenja ohaditi je dobro.
Prijatno
Foto Dusica Cvetkovic |
Нема коментара:
Постави коментар