среда, 16. октобар 2019.

Posne ruske kape

Foto Dusica Cvetkovic
Sastojci za koru:

200 gr.brasna,
10 kasika secera,
1 prasak za pecivo,
2 dcl kisele vode,
0,5 dcl ulja,
2 pune kasike kakao.

Sastojci za fil:

500 ml sojinog mleka,200 gr secera,2 vanil-secera,3 kasike gustina,3 kasike brasna,250 gr.posnog margarina,100 gr.posne cokolade,3 kasike ulja,kokos za valjanje.

PRIPREMA:

U ciniju sipati sve sastojke za koru i sjediniti ih sa zicom za mucenje.Pleh(38x26) obloziti papirom sipati smesu i staviti koru da se pece u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C -15 min.Na isti nacin napraviti jos jednu koru.Kada se kore ohlade,modlom za krofne ili casom(ja sam koristila malu casu za rakiju)izvaditi krugove.
Staviti 4 dcl mleka(sojinog)da provri sa secerom i vanil-secerom.Sa ostatkom mleka(1 dcl) izmutiti brasno i gustin pa ih skuvati u vruce mleko.Kad se fil ohladi sjediniti ga sa umucenim margarinom pa filovati kape.
Na jedan krug staviti punu kasicicu fila,peklopiti sa drugim krugom,pa bocne strane premazati sa filom i uvaljati u kokos.Za glazuru otopiti cokoladu sa uljem pa na svaku kapu sipati po kasicicu.Ohladiti ih do sluzenja.
PRIJATNO.....

Нема коментара:

Постави коментар

Posne Waffle sa bananama

Potrebno je 1.5 solja za caj brasna 6 kasike secera 1 kasicica praska za pecivo Prstohvat soli 50ml ulja 350ml mleka po zelji ja sam koristi...