Foto Dusica Cvetkovic |
Potrebno je za testo
1 casa ulja
2 case vode
pola praska za pecivo
2 case brasna
6 jaja
Potrebno je za fil
4 jaja
4 kasike secera
6 kasike gustina
800ml mleka
200ml slatke pavlake
Priprema
U serpu staviti 1 casu ulja i 2 case vode da se prokuva,kada provri dodati pecivo i brasno i varljacom sve lepo sjediniti,i ostaviti da se ohladi . Kada se ohladi preraditi mikserom i jedno po jedno jaje ubacati i umutiti testo.
U tepsiju nepodmazanu kasicicom vaditi testo i redjati. Peci u zagrejanoj pecnici na 300 °C pet minuta i 200 °C 20 minuta ne otvarati rernu.
Fil umutiti sa 4 jaja, 4 kasike secera,6 kasike gustina i 800ml mleka,i ostaviti da se hladi.Kada se ohadi
Mikserom umutiti fil dobro
Slatku pavlaku umutiti i postepeno dodavati u fil
Sve lepo sjediniti i filovati krofne po zelji odozgo posuti secerom u prahu ili otopljenom cokoladom
Prijatno
Нема коментара:
Постави коментар