субота, 30. децембар 2017.

Rebarca sa krompirom i graskom


Potrebno je

1 kg svinjskih rebaraca
500 g krompira
150 g graška
200 g šargarepa
100 g celera
70 g luka
50 ml belog vina
30 g maslaca ili margarina
2,3 kašike maslinovog ulja
200 ml supe
180 g paradajz pire \(tomatelo ili paradajz iz flaše)
so, biber po potrebi

Priprema:


U šerpu otopiti maslaci i maslinovo ulje, zatim dodati sitno seckanu šargarepu, celer luk malo izdinstati sveto.
Zatm dodati rebarca, so biber, i vino, dinstati dok meso ne promeni boju.
Dobati krompir seckan na kriške, naliti supu odozgo i paradajz.
Poklopiti u kuvati 20 min.na tihoj vatri.
Zatim dodati grašak i ostaviti još par min.da se grašak skuva.

Prijatno

Нема коментара:

Постави коментар

Posne Waffle sa bananama

Potrebno je 1.5 solja za caj brasna 6 kasike secera 1 kasicica praska za pecivo Prstohvat soli 50ml ulja 350ml mleka po zelji ja sam koristi...