уторак, 11. децембар 2018.

Cokoladna torta

Foto Dusica Cvetkovic
 Potrebno je za 4 kore

8jaja
240g secera
370g brasna
1 prasak za pecivo
30g kakaa
160ml ulja
160ml vode

Potrebno je za krem

700ml mleka
70g gustina
1 puding od vanile
10kasika secera
150g milke cokolade crne
250g maslaca

Priprema

U veliku ciniju umutiti belanke sa secerom u cvrst sneg ,postepeno ubacati zumanca. Zatim postepeno ubacati vodu i ulje.Kada sé umuti  dobro  jednu  po jednu kasiku  ubaciti  brasno  i mesati  zicom  ili varljacom  ,zatim  kakao i prasak  za pecivo.
U podmazanom  kalupu  f26cm  sipati  jednu  cetvrtinu  smese i peci ,od ove mase 4 korece  ispeci.
Fil.
U mleko  ubaciti puding,secer,gustin i skuvati  fil  dok nebude gust.  U jos vruc  fil  dodati  cokoladu  i mesati  dok sé nesjedini  sa filom,poklopiti  samolepljivom  folijom  i ostaviti  da sé hladi.
Ohladjen  fil  sjediniti  sa preradjenim maslacem.
Filovati kora (koru  mozete  poprskati  malo sa mlekom  ili  cokoladnim  mlekom) fil,kora,fil,kora,fil,kora.
Ja nisam nakraju  stavljala  fil  zato  sto sam  stavljala  keks  kremu  pa fondan masu.
Ali mozete preko fila  otoplena  cokolada .
Prijatno




Нема коментара:

Постави коментар

Posne Waffle sa bananama

Potrebno je 1.5 solja za caj brasna 6 kasike secera 1 kasicica praska za pecivo Prstohvat soli 50ml ulja 350ml mleka po zelji ja sam koristi...