Foto Dusica Cvetkovic |
8jaja
240g secera
370g brasna
1 prasak za pecivo
30g kakaa
160ml ulja
160ml vode
Potrebno je za krem
700ml mleka
70g gustina
1 puding od vanile
10kasika secera
150g milke cokolade crne
250g maslaca
Priprema
U veliku ciniju umutiti belanke sa secerom u cvrst sneg ,postepeno ubacati zumanca. Zatim postepeno ubacati vodu i ulje.Kada sé umuti dobro jednu po jednu kasiku ubaciti brasno i mesati zicom ili varljacom ,zatim kakao i prasak za pecivo.
U podmazanom kalupu f26cm sipati jednu cetvrtinu smese i peci ,od ove mase 4 korece ispeci.
Fil.
U mleko ubaciti puding,secer,gustin i skuvati fil dok nebude gust. U jos vruc fil dodati cokoladu i mesati dok sé nesjedini sa filom,poklopiti samolepljivom folijom i ostaviti da sé hladi.
Ohladjen fil sjediniti sa preradjenim maslacem.
Filovati kora (koru mozete poprskati malo sa mlekom ili cokoladnim mlekom) fil,kora,fil,kora,fil,kora.
Ja nisam nakraju stavljala fil zato sto sam stavljala keks kremu pa fondan masu.
Ali mozete preko fila otoplena cokolada .
Prijatno
Нема коментара:
Постави коментар