понедељак, 10. децембар 2018.

Posna torta sa jagodama

Foto Dusica Cvetkovic

Potrebno je za patispanj

180 brasna
60 g gustina
130g secera
1 prasak za pecivo
1 vanilin secer
200m lsojinog mleka
150ml ulja
500g jagode

Potrebno je za fil

500m sojinog mleka
200g posne slatke pavlake
5 kasike secera
2 kasike gustina
Glazura 150g posnog slaga
Kisela voda

Priprema

Sve suve sastojke sjediniti i postepeno dodavati mleko pa ulje i sve lepo umutiti dok sé nedobije fina masa.
Peci u zagrejanoj rerni na 180C° 20 minuta .
Fil umutiti mleko, secer i gustin i ostaviti da se ohladi ,zatim slatku pavlaku umutiti i dodavati kasikom u ohladjeni fil sve lepo sjediniti ali zicom ili varljacom.
Slag umututi sa kiselom vodom.
Kora kad sé ohladi preseci na pola
Filovati kora ,jagode fil, kora,jagode, fil i odozgo slag
Prijatno!!


            Presek torte
Foto Dusica Cvetkovic

Нема коментара:

Постави коментар

Posne Waffle sa bananama

Potrebno je 1.5 solja za caj brasna 6 kasike secera 1 kasicica praska za pecivo Prstohvat soli 50ml ulja 350ml mleka po zelji ja sam koristi...