Foto Dusica Cvetkovic |
Potrebno je
3.5 solje (vece za caj) brasna
2 kesice suvog kvasca
1 solja vode
1/4 solje secera
6 kasike margarina mekanog
1 kasicica so
250g margarina
Priprema
U posudu za mucenje sibati solju vode i kvasac i ostaviti 10 minuta.
Foto Dusica Cvetkovic |
Ubaciti 3.5 solje brasna |
pa dodati secer i so, |
6 kasike mekanog margarina, |
Foto Dusica Cvetkovic |
i sve to sjediniti . |
Kada se sjedini promeniti zicu i staviti za testo |
Mesiti negde oko 10 do 15 minuta |
Додајте натпис |
Mekan margarin staviti u kesu za zamrzivac i lepo oklagijom razvuci u pravougaonik i staviti u frizider sve dok nebudemo stavili na testo.
Posle dva sata izvaditi iz frizidera
Razvuci rukama u pravougaonik
Saviti po malo obe strane
Zatim staviti u frizider da prenoci najbolje u neku dublju ciniju i pokriti da sé testo ne osusi
Sledeci korak razvuci koru u pravougaonik
Staviti tablu markarina i lepo zatvoriti.
Razvuci koru malo duzu
Obe strane saviti
Pa ponovo na pola
Razvlacimo ponovo
Savijemo jednu stranu pa
Drugu
I uvijati u kifle redjati u pleh i ostaviti 2 sata da narastu.
Pre narastanja mozete staviti u zamrzivac i peci kad zelite ali mora preko noci da sé odmrza natenane.
Kada su nadosle premazati sa vodom i secerom
Moze voda sé pune sa filom ,
A moze i prazne i jako su ukusne kao iz bara.
Prijatno
preubavo objasneto a mora da e i mnogu vkusno
ОдговориИзбришиJako je ukusan stvarno mozete puniti i sa nutelom ,dzemom ,cokoladom Po zelji
Избриши