среда, 12. децембар 2018.

Posni brios

Foto Dusica Cvetkovic 

Potrebno je

3.5 solje (vece za caj) brasna
2 kesice suvog kvasca
1 solja vode
1/4 solje secera
6 kasike margarina mekanog
1 kasicica so
250g margarina

Priprema

U posudu za mucenje sibati solju vode i kvasac i ostaviti 10 minuta.
Foto Dusica Cvetkovic

Ubaciti  3.5 solje brasna


pa dodati secer i so,


6 kasike mekanog margarina,
Foto Dusica Cvetkovic

i sve to sjediniti .


Kada se sjedini promeniti zicu i staviti za testo


Mesiti negde oko 10 do 15 minuta
Додајте натпис


Mekan margarin staviti u kesu za zamrzivac i lepo oklagijom razvuci u pravougaonik i staviti u frizider sve dok nebudemo stavili na testo.

 Posle dva sata izvaditi  iz frizidera
 Razvuci  rukama  u pravougaonik
 Saviti  po malo obe  strane

Zatim staviti  u frizider   da prenoci  najbolje  u neku  dublju  ciniju  i pokriti  da sé testo  ne osusi
Sledeci  korak  razvuci  koru  u pravougaonik
Staviti  tablu  markarina i lepo zatvoriti.
Razvuci  koru  malo duzu
Obe  strane  saviti
Pa ponovo  na pola

Razvlacimo  ponovo

Savijemo jednu  stranu  pa
Drugu
Pa  ponovo  u frizider  na sat vremena 

Zatim preseci  testo  na dva dela 


 Razvuci  koru podeliti na pola pa opet na pola
 I uvijati  u kifle redjati  u pleh i ostaviti  2 sata da narastu.
Pre narastanja  mozete  staviti  u zamrzivac  i peci  kad zelite  ali mora preko noci  da sé odmrza  natenane.
 Kada su nadosle premazati  sa vodom  i secerom
 Moze voda sé  pune  sa filom ,
A moze  i prazne  i jako  su ukusne  kao iz bara.
Prijatno 

2 коментара:

Posne Waffle sa bananama

Potrebno je 1.5 solja za caj brasna 6 kasike secera 1 kasicica praska za pecivo Prstohvat soli 50ml ulja 350ml mleka po zelji ja sam koristi...