Foto Dusica Cvetkovic |
12 jaja
12 kasika secera
150g oraha
3 kasike brasna
2 stangle izrendane cokolade,sve to sjediniti i peci u tri kore.
Trecu koru secete na 16 dela .
Potrebno je za fil
500ml mleka
6 zumanceta
10 kasike secera
3 kasike gustina to sve skuvati i ohladiti .
Maslac preraditi i ubaciti 6 kasike mlevenih oraha i poste peno ohladjen fil . Sve lepo umutiti.
Za glazuru
200g cokolade
500g slaga
Kisela voda po potrebi
Filovati
Prva kora pa fil ,druga kora pa fil,zatim 8 delova trece kore lepo rasporedite tako sto ce da bude jedna osmina kore pa prazno mesto pa opet osmina kore. Na osmine premazati fil ,pa preko fila opet ostale osmine i na kraju prelite te delove otopljenom cokoladom. Gde je prazan deo punite slagom sa spricom i sastrane isfilovati slagom.
Kad se sece torta ide jedan deo cni jedan beli.
Prijatno.
Нема коментара:
Постави коментар