Foto:Dusica Cvetkovic |
16 belanaca, 16 kašika šećera, 300 g mlevenih oraha, 4 kašike brašna
Potrebno je za preliv
10 kašika šećera, 120 g čokolade, 120 g margarina
Potrebno je za fil
16 žumanaca, 14 kašika šećera, 250 g margarina
Priprema
Umutite belanaca i dodajte, kašiku po kašiku, šećera, mlevene orahe i brašno. Od dobijene smese ispecite četiri kore u podmazanom i brašnom posutom kalupu. Svaku koru prelijte karamelizovanim šećerom. Šećer rastopite i sipajte malo vode, te umešajte rastopljenu čokoladu s margarinom. Za fil penasto umutite žumanaca sa šećerom i kuvajte na pari u gust krem. Ohladite ga i sjedinite s penasto umućenim margarinom. Zatim filujte sledećim redom: kora, čokoladni fil, žuti fil i tako dok ne upotrebite i poslednju koru. Na kraju tortu ukrasite fondanom ili šlagom.
Prijatno
Bas mi je drago sto si krenula sa blogom, elim ti puno uspeha!
ОдговориИзбришиHvala puno ,pa napokon nisam se nesto usudila pre ne znam sto.
ОдговориИзбриши