петак, 13. април 2018.

Brzi kroasani

Foto Dusica Cvetkovic

Potrebno je

700 gbrašna
1ipo kesica suvog kvasca
2jaja
3 dltoplog mleka
3 kašikešećera,
1čašicica soli
120 gmaslaca \(ili margarin)
poladecilitra ulja

džem po želji

Priprema

U toplo mleko rastopiti kvasac sa tri kašike šećera. Kada se kvasac malo podigne sipati u činiju dodati umućeno 1 jaje i 1 belanka zatim dodati brašno, ulje so. Ostaviti testo da miruje sat vremena.
120 g margarina otopiti.
Testo podeliti na 8 jednakih jufki, svaku jufku razviti tanko i premazati je margarinom, slagati koru jednu preko drugu, zadnju koru ne premažujte razvuci je u jednu malo veću koru, otprilike 1 cm debljine (ne previše tanko) zatim je premazite margarinom.
Koru iseći na osmine, staviti džem po želji i zaviti. Premazati je preostalim žumancetom i peći u rerni na 200° 20 min.
Prijatno

Нема коментара:

Постави коментар

Posne Waffle sa bananama

Potrebno je 1.5 solja za caj brasna 6 kasike secera 1 kasicica praska za pecivo Prstohvat soli 50ml ulja 350ml mleka po zelji ja sam koristi...