Foto Dusica Cvetkovic |
Potrebno je
700 g | brašna |
1 | ipo kesica suvog kvasca |
2 | jaja |
3 dl | toplog mleka |
3 kašike | šećera, |
1 | čašicica soli |
120 g | maslaca \(ili margarin) |
pola | decilitra ulja |
džem po želji |
Priprema
U toplo mleko rastopiti
kvasac sa tri kašike šećera. Kada se kvasac malo podigne sipati u činiju
dodati umućeno 1 jaje i 1 belanka zatim dodati brašno, ulje so.
Ostaviti testo da miruje sat vremena.
120 g margarina otopiti.
Testo
podeliti na 8 jednakih jufki, svaku jufku razviti tanko i premazati je
margarinom, slagati koru jednu preko drugu, zadnju koru ne premažujte
razvuci je u jednu malo veću koru, otprilike 1 cm debljine (ne previše
tanko) zatim je premazite margarinom.
Koru iseći na osmine, staviti džem po želji i zaviti. Premazati je preostalim žumancetom i peći u rerni na 200° 20 min.
Prijatno
Нема коментара:
Постави коментар