Foto Dusica Cvetkovic |
Potrebno je
350 g brašna
1 kašičica soli
1 šoljica ulja
2,5 šoljice mlake vode
250 g margarina
ajvar, džem, po želji
Od brašna, soli, ulja i vode zamesite srednje meko testo.
Razviti koru, pa po njoj narendati 1/3 margarina.
Presaviti ga i kao za lisnato testo ostaviti ga na hladnom mestu da se odmara 30 min.
Postupak ponoviti još dva puta, svaki put sa odmaranjem od 30 min.
Četvrti put koru razviti, pa iseći na kvadrate.
Na sredinu svakog staviti ajvar ili po želji ko šta voli.
Kvadrate presaviti pa ih poređati u pleh
Peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 min.
1 kašičica soli
1 šoljica ulja
2,5 šoljice mlake vode
250 g margarina
ajvar, džem, po želji
Od brašna, soli, ulja i vode zamesite srednje meko testo.
Razviti koru, pa po njoj narendati 1/3 margarina.
Presaviti ga i kao za lisnato testo ostaviti ga na hladnom mestu da se odmara 30 min.
Postupak ponoviti još dva puta, svaki put sa odmaranjem od 30 min.
Četvrti put koru razviti, pa iseći na kvadrate.
Na sredinu svakog staviti ajvar ili po želji ko šta voli.
Kvadrate presaviti pa ih poređati u pleh
Peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 min.
Prijatno
Нема коментара:
Постави коментар