петак, 13. април 2018.

Lazanje

Foto Dusica Cvetkovic


Potrebno je

500g mlevenog mesa
1 glavica crnog luka
2 sargarepe
1.5 l paradajz sosa
voda po potrebi
so ,biber,
m.orahce
500ml besamela gotov
ili  100g maslaca
      100g brasna
       1l mleka
        so
4 mocarele
1-2 kutije lazanje

Priprema

Na ulju uprziti sitno seckan crni luk i sargarepu,dodati mleveno meso ,zacine i nalite paradajz kuvati jedno 10 minuta
U šerpu rastopite puter, dodajte brašno i mešajte sve dok se ne sjedini.Dodati mleko i mutiti dok se ne zgusne.
U tepsiju dublju prvo sipti fil pa regati lazanje,zatim fil,besamel sos pa sitno seckanu  mocarelu,i sve tako dok se ne utrosi sav materijal,odozgo ide fil i besamel sos.
peci u rernu na  200°C 40 miuta.
Prijatno




Нема коментара:

Постави коментар

Posne Waffle sa bananama

Potrebno je 1.5 solja za caj brasna 6 kasike secera 1 kasicica praska za pecivo Prstohvat soli 50ml ulja 350ml mleka po zelji ja sam koristi...