Foto Dusica Cvetkovic |
Potrebno je
500g mlevenog mesa
1 glavica crnog luka
2 sargarepe
1.5 l paradajz sosa
voda po potrebi
so ,biber,
m.orahce
500ml besamela gotov
ili 100g maslaca
100g brasna
1l mleka
so
4 mocarele
1-2 kutije lazanje
Priprema
Na ulju uprziti sitno seckan crni luk i sargarepu,dodati mleveno meso ,zacine i nalite paradajz kuvati jedno 10 minuta
U šerpu rastopite puter, dodajte brašno i mešajte sve dok se ne sjedini.Dodati mleko i mutiti dok se ne zgusne.
U tepsiju dublju prvo sipti fil pa regati lazanje,zatim fil,besamel sos pa sitno seckanu mocarelu,i sve tako dok se ne utrosi sav materijal,odozgo ide fil i besamel sos.
peci u rernu na 200°C 40 miuta.
Prijatno
Нема коментара:
Постави коментар